Vrijheidsdressuur 

... is een vorm van dressuur waarbij paarden oefeningen of 'kunstjes' aangeleerd krijgen in vrijheid, meestal met behulp van voedselbeloningen als motivatie. De clickermethode maakt het gewoon vlot om iets aan te leren.
Paarden zijn extra gemotiveerd het juiste antwoord op uw vraag te geven als ze er voor beloont worden met iets lekker. Hoe zou je zelf zijn? En met de clicker kan men ook voedselbeloning veilig maken doordat er een "bridge" wordt gemaakt.
 
 
Vrijheidsdressuur is in de eerste plaats gewoon leuk om te doen voor jezelf en voor je paard.
Een aangename afwisseling op ander grondwerk en rijden.
Maar het helpt ook om je paard soepel te houden. Daarnaast is het een heel mooie manier om ook weer een connectie met je paard aan te gaan, en samen te werken als een team.
 
 
Onder vrijheidsdressuur vallen een groot aantal oefeningen, zoals het steigeren op commando, liggen, buigen, tellen, apporteren, zitten, Spaanse pas, op blok staan en dergelijke. Maar natuurlijk moet ook alles logisch opgebouwd worden en beginnen we bij het aanleren van kleine dingen.
 
Wil jij graag met vrijheidsdressuur beginnen? Maar weet je niet goed hoe?
Dan kan ik heel enthousiast volgende boeken aanbevelen:
 
 
 
 
 
 
Wist je dat..
..de meeste paarden het echt leuk vinden om op een vrijheidsdressuurblok te staan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wij bieden u ook blokken aan:
 

Voor onze vrijheidsdressuur blokken werken wij samen met Pasablo

Een vrijheidsdressuur blok van pasablo word met veel zorg gemaakt. Onze blokken worden verlijmd en geschroefd om hem extra stevig te maken. Alle VD blokken van pasablo zijn afgewerkt met een impregneerde laag en een rubberen anti-slip mat aan de bovenkant. Elk model vrijheidsdressuur blok die wij leveren is aan de bovenkant verstevigd. Dit is of gedaan met versteviging met metalen platen of met houten schotten voor onze grotere modellen. Ook is er gelet op het gewicht van de vrijheidsdressuur blokken. Elk blok is zelfstandig te tillen door 1 persoon en komen niet boven de 20 kilo uit 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  The riders hands are not to control the horse, but to feel the horses thoughts